Δημήτρης Χουρμούζης

Δημήτρης Χουρμούζης

Ψυχολόγος, Ψυχοθεραπευτής

Αισθάνομαι τιμή και χαρά που αποτελώ μέλος της ομάδας του Κέντρου Προσωπικής & Οικογενειακής Εξέλιξης! Κοινός μας στόχος είναι μέσω της ψυχοθεραπευτικής διαδικασίας να σας βοηθήσουμε να ανακαλύψετε και να εμπιστευτείτε τον ίδιο σας τον εαυτό για τις λύσεις του, να βιώσετε τα συναισθήματά σας, να διευρύνετε εναλλακτικούς τρόπους στη συμπεριφοράς σας και να προχωρήσετε στηριζόμενη/ος στις δυνάμεις σας ώστε να βελτιώσετε τη ποιότητα της ζωής σας!

Βιογραφικό Σημείωμα

Γεννήθηκα και μεγάλωσα στην Αθήνα.

Σπούδασα Ψυχολογία  στο Πανεπιστήμιο του Hertfordshire (HU), της Αγγλίας, συνεχίζοντας τις μεταπτυχιακές μου σπουδές στο Ελληνοαμερικάνικο Πανεπιστήμιο της Αθήνας (HAU) με ειδίκευση στην Κλινική Ψυχολογία.

Επίσης, έχω εκπαιδευτεί και πιστοποιηθεί στην Λογικοθυμική Γνωσιακή Συμπεριφορική Θεραπεία (Rational Emotive & Cognitive Behavior Therapy, RECBT) από το Ελληνικό Ινστιτούτο για την RECBT στην Αθήνα (επίσημα αναγνωρισμένο κέντρο RECBT από το Ινστιτούτο Albert Ellis της Νέας Υόρκης) και συνεργάτης αυτού από το έτος 2014.

Έχω παρακολουθήσει πλήθος σεμιναρίων και συνεδρίων, μεταξύ άλλων σεμινάρια ειδικών μαθησιακών δυσκολιών και ψυχοπαθολογίας εφήβου. Έχω οργανώσει και  συμμετάσχει σε διάφορες ομιλίες και δράσεις πρόληψης σε ιδιωτικά σχολεία και ινστιτούτα εκπαίδευσης.

Μέχρι σήμερα έχω συνεργαστεί με δομές της ψυχικής υγείας, όπως τη Ψυχιατρική Κλινική του 414 ΣΝΕΝ, την γραμμή ψυχολογικής υποστήριξης του Στρατού Ξηράς, την Διεπιστημονική ομάδα της Μονάδας Εφηβικής Υγείας (Μ.Ε.Υ.) της Β’ Παιδιατρικής Κλινικής του Παν/μίου, Αθηνών Νοσοκομείο Παίδων “Π. & Α. Κυριακού”, καθώς και άλλες δομές που αφορούν στην θεραπεία εξαρτήσεων και την ψυχική υγεία.

Στο χώρο της εκπαίδευσης, έχω συνεργαστεί με τις Σχολές Αμερικάνικης Παροικίας της Αθήνας (American Community School of Athens, ACS) ως δάσκαλος υποστήριξης μαθητών με μαθησιακές και ψυχολογικές δυσκολίες/διαφορετικότητες.

Contacts