Ελένη Νικολιδάκη

Ελένη Νικολιδάκη

Ψυχολόγος, Σχολική Ψυχολόγος, Συστημική-Οικογενειακή Ψυχοθεραπεύτρια

Είμαι πολύ ευγνώμων που αποτελώ μέλος της επιστημονικής ομάδας του Κέντρου Προσωπικής και Οικογενειακής Εξέλιξης. Προσέγγισα το κέντρο σε μια στιγμή που αποτελεί κομβικής σημασίας για την συνέχεια της επαγγελματικής μου εξέλιξης αναζητώντας νέα κομμάτια του εαυτού μου και επισφραγίζοντας την επαγγελματική μου πορεία. Είναι ένας χώρος που χαρακτηρίζεται για την ευγένεια, το ήθος, την συνεργασία και τον σεβασμό στην ανθρώπινη ύπαρξη και ψυχή. Η ζεστασιά, η κατανόηση και η θαλπωρή αποτελούν σημαντικά
στοιχεία για το «χτίσιμο» μιας θεραπευτικής σχέσης.

Βιογραφικό Σημείωμα

Γεννήθηκα και μεγάλωσα στην Αθήνα, με καταγωγή από την Κρήτη.

Ολοκλήρωσα τις σπουδές μου στο Τμήμα Ψυχολογίας από το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών και έπειτα εκπαιδεύτηκα στο τετραετές πρόγραμμα της Συστημικής και Οικογενειακής Ψυχοθεραπείας από το Εργαστήριο Διερεύνησης Ανθρώπινων Σχέσεων.

Έχω παρακολουθήσει σεμινάρια και προγράμματα εκπαίδευσης που άπτονται της ειδικής αγωγής, των θεμάτων της ψυχικής υγείας παιδιών και εφήβων, αλλά και της παιδοψυχιατρικής, θεμάτων ανάπτυξης και προσαρμογής και σεμινάρια πάνω στην συμβουλευτική και θεραπεία.

Έχω εργαστεί ως εκπαιδευόμενη ψυχολόγος σε δημόσια μονάδα ψυχικής υγείας, στο Ελληνικό Κέντρο Ψυχικής Υγιεινής και Ερευνών (τμήμα παιδιών και εφήβων) πραγματοποιώντας αξιολογήσεις για μαθησιακές, γνωστικές και συναισθηματικές δυσκολίες.

Έχω εργαστεί ως ψυχολόγος εθελοντικά στη συμβουλευτική γραμμή 11525 στο «Μαζί για το Παιδί», παρέχοντες τις υπηρεσίες μου σε εφήβους, γονείς και εκπαιδευτικούς.

Εργάζομαι εθελοντικά ως ψυχολόγος στην Α.Μ.Κ.Ε «EXARTISI», η οποία εδρεύει στη Θεσσαλονίκη και έχει ως στόχο την προαγωγή της ψυχικής υγείας και την καταπολέμηση των εξαρτήσεων.

Παράλληλα, εργάζομαι ως σχολική ψυχολόγος σε δημόσια σχολεία.

Contacts