Ελένη Ζιάγκου

Ελένη Ζιάγκου

Σύμβουλος Ψυχικής Υγείας-Οικογενειακή Συστημική Σύμβουλος MSc

Είμαι πολύ ευγνώμων που είμαι μέλος της Επιστημονικής Ομάδας του Κέντρου Προσωπικής και Οικογενειακής Εξέλιξης. Θεωρώ πολύ σημαντικό στο χώρο της ψυχικής υγείας να συναντάς και να συνεργάζεσαι με άτομα που έχουν την ίδια ηθική και τον ίδιο σεβασμό για την αξία του ανθρώπου.

Βιογραφία

Γεννήθηκα και μεγάλωσα στο Ναύπλιο.
Σπούδασα στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων στο τμήμα Φιλοσοφικής, Παιδαγωγικής και Ψυχολογίας με κατεύθυνση Ψυχολογίας.

Ακολούθησα μεταπτυχιακές σπουδές (πτυχίο Master) στο University of East London στην «Κλινική και Κοινοτική Ψυχολογία» με ειδίκευση στην Κατάθλιψη και στις Αγχώδεις Διαταραχές. Παράλληλα πραγματοποίησα την πρακτική μου στο Εργαστήριο Διερεύνησης Ανθρώπινων Σχέσεων (Ε.Δ.Α.Σ).

Στη συνέχεια, ξεκίνησα την ειδίκευση μου στο Συστημικό – Συνθετικό Μοντέλο του τετραετούς Προγράμματος Εκπαίδευσης Συστημικής Ψυχοθεραπείας και ολοκλήρωσα το Πρόγραμμα Ειδίκευσης στη Συστημική – Οικογενειακή Ψυχοθεραπεία.

Έχω συνεργαστεί εθελοντικά στη Μονάδα Φροντίδας στα Νοσοκομεία Παίδων με το Χαμόγελο του Παιδιού και με τη ΜΚΟ Ηλιαχτίδα, καθώς επίσης έχω συμμετάσχει σε ρόλο συντονιστή σε βιωματικά εργαστήρια, σε ομάδες και σε συνέδρια.

Τα τελευταία χρόνια εργάζομαι ιδιωτικά με ενήλικες, έφηβους, οικογένειες και ζευγάρια, ενώ το θεραπευτικό μου έργο έχει τη βάση του στη Συστημική Θεώρηση πάνω στην οποία έχει διαμορφωθεί το Συνθετικό Μοντέλο Θεραπείας (ΣΥΜΟΣΥΘ).

Contacts