Κωνσταντίνος Παπαδημητρίου

Κωνσταντίνος Παπαδημητρίου

Ψυχίατρος, Ψυχοθεραπευτής

Αισθάνομαι ως τιμή τη συμμετοχή μου στο επιστημονικό προσωπικό του Κέντρου Προσωπικής και Οικογενειακής Εξέλιξης της κας Θρασκιά, καθώς αποτελεί ένα χώρο επιστημονικά ολοκληρωμένης και με σεβασμό προσέγγισης των αναγκών των ατόμων που το συμβουλεύονται.

Βιογραφικό Σημείωμα

Γεννήθηκα και μεγάλωσα στην Αλεξανδρούπολη, κατάγομαι όμως από το Μεγαλοχώρι Τρικάλων.

Απέκτησα πτυχίο Ιατρικής από το ΑΠΘ, ως σπουδαστής της Στρατιωτικής Ιατρικής Σχολής (ΣΣΑΣ) και σταδιοδρόμησα ως Ιατρός στο Πολεμικό Ναυτικό (ΠΝ) έως το 2015. Το 1993 συμμετείχα στην ανθρωπιστική αποστολή του ΟΗΕ στη Σομαλία και τιμήθηκα από τη UNICEF για το εκεί ιατρικό μου έργο.

Ειδικεύτηκα ως Ψυχίατρος στις Ψυχιατρικές Κλινικές των Νοσοκομείων «Σωτηρία» και ΨΝΑ (Δαφνί), όπου ανάμεσα στα άλλα εξειδικεύτηκα στη σωματική απεξάρτηση αλκοολικών. Παράλληλα εκπαιδεύτηκα στην Ατομική Ψυχοδυναμικού τύπου Ψυχοθεραπεία, στην Ομαδική Αναλυτική Ψυχοθεραπεία, στις Θεραπευτικές Κοινότητες και στη Θεραπεία μέσω Τέχνης (Art Therapy). Ασχολήθηκα στη συνέχεια σε ιδιωτικούς φορείς με την εκπαίδευση Ψυχοθεραπευτών.

Επί περίπου 20ετια διετέλεσα διαδοχικά Διευθυντής στην Ψυχιατρική Κλινική του ΝΝΣ, στο Κέντρο Πρόληψης και Ψυχικής Υγείας ΠΝ και στο πρώτο Διακλαδικό Κέντρο Ψυχικής Υγείας Ενόπλων Δυνάμεων. Διετέλεσα επίσης Εθνικός Αντιπρόσωπος στο Panel Ειδικών Στρατιωτικής Ψυχιατρικής του ΝΑΤΟ (MMHEP/COMEDS).

Έχω αναγνωριστεί ως Leading Expert στις Θεραπευτικές Κοινότητες από το Βασιλικό Κολλέγιο Ψυχιάτρων της Μ. Βρετανίας και έχω τιμηθεί από το ΠΝ για το έργο μου στην αντιμετώπιση ψυχικά τραυματικών γεγονότων, στην πρόληψη του στρες και στην Ψυχιατρική των Καταστροφών.

Contacts