Βίκυ Παληαρούτα

Βίκυ Παληαρούτα

Ψυχολόγος, Ψυχοθεραπεύτρια

Αισθάνομαι χαρά και τιμή που το Κέντρο Προσωπικής και Οικογενειακής Εξέλιξης άνοιξε την αγκαλιά του σε εμένα και αποτελώ μέλος της Επιστημονικής του Ομάδας. Σκοπός όλων μας, να είμαστε δίπλα σας, με φροντίδα και σεβασμό, στο ταξίδι ανακάλυψης του προσωπικού σας νοήματος, με πυξίδα τα όνειρά σας.

Βιογραφικό Σημείωμα

Μεγάλωσα στην Καλαμάτα.

Σπούδασα Οργάνωση και Διοίκηση Επιχειρήσεων στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών (ΑΣΟΕΕ), με κατεύθυνση το Μάρκετινγκ.

Ύστερα, ολοκλήρωσα τις μεταπτυχιακές μου σπουδές στο ίδιο Πανεπιστήμιο, στο τμήμα Διοίκησης Υπηρεσιών, με κατεύθυνση την Διοίκηση Μέσων Ενημέρωσης και Ψυχαγωγίας.

Εργάσθηκα σε εταιρείες και συγκεκριμένα στους κλάδους της τεχνολογίας πληροφορικής και τηλεπικοινωνίας και της ναυτιλίας.

Στη συνέχεια, ξεκίνησα την εκπαίδευσή μου στον χώρο της ψυχικής υγείας. Συγκεκριμένα, ολοκλήρωσα τις σπουδές μου στο τμήμα Ψυχολογίας, του Παντείου Πανεπιστημίου Κοινωνικών και Πολιτικών Σπουδών. Είμαι κάτοχος άδειας ασκήσεως επαγγέλματος και μέλος του Συλλόγου Ελλήνων Ψυχολόγων (ΣΕΨ).

Παράλληλα, ολοκλήρωσα με επιτυχία το τετραετές Πρόγραμμα Ειδίκευσης στη Συστημική Οικογενειακή Ψυχοθεραπεία και Συμβουλευτική, στο Εργαστήριο Διερεύνησης Ανθρώπινων Σχέσεων (Ε.Δ.Α.Σ.).

Επιπλέον, παρακολούθησα το ετήσιο Επιστημονικό Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα Ψυχικής Υγείας Παιδιών και Εφήβων, του τμήματος Ψυχιατρικής Παιδιών και Εφήβων, στο Σισμανόγλειο Νοσοκομείο.

Έχω συμμετάσχει εθελοντικά σε διάφορες δράσεις, που προάγουν την ενημέρωση, την κατανόηση και την αποδοχή θεμάτων που άπτονται της ψυχικής υγείας. Επίσης, παρέχω εθελοντικά συμβουλευτική υποστήριξη στα μέλη του Συλλόγου Μονογονεϊκής Οικογένειας και Γυναίκας.

Εργάζομαι  ιδιωτικά με άτομα, ζευγάρια και οικογένειες και το θεραπευτικό μου έργο βασίζεται στη Συστημική Θεώρηση, επί της οποίας διαμορφώθηκε το Συνθετικό Μοντέλο Συστημικής Θεραπείας (ΣΥΜΟΣΥΘ).

Contacts