ΑΤΟΜΙΚΗ ΘΕΡΑΠΕΙΑ

Ατομική θεραπεία

Όλοι οι άνθρωποι ερχόμαστε αντιμέτωποι στη ζωή μας με καταστάσεις τις οποίες δυσκολευόμαστε να διαχειριστούμε (διαζύγιο, πένθος, ανατροφή παιδιού, εργασιακές δυσκολίες, αιφνίδιες αλλαγές, συγκρούσεις με οικεία πρόσωπα) και οι οποίες μπορεί να οδηγήσουν στην ανάπτυξη κάποιων συμπτωμάτων (άγχος, φοβίες, κρίσεις πανικού, κατάθλιψη, ψυχοσωματικά συμπτώματα, σεξουαλικές δυσλειτουργίες, διατροφικές διαταραχές). Για να μπορέσουμε να ανταπεξέλθουμε σε αυτές χρειάζεται να επεξεργαστούμε τα βιώματα και τις εμπειρίες μας και να κατανοήσουμε τις βαθύτερες αιτίες των συμπτωμάτων μας.

Η ψυχοθεραπεία είναι διαδικασία η οποία επιτρέπει στο άτομο να αντιμετωπίσει τις δυσκολίες που συναντά και να κατανοήσει καλύτερα τον εαυτό του. Αυτό επιτυγχάνεται μέσα από τη θεραπευτική σχέση με ένα εξειδικευμένο επαγγελματία, ο οποίος μέσα από τις γνώσεις και τη συναισθηματική του παρουσία συνοδεύει το άτομο στην προσπάθεια του αυτή.

Αποτελεί  μια  μακροχρόνια διαδικασία και απαιτεί δέσμευση από τον εξυπηρετούμενο. Πρόκειται για μια πορεία αυτογνωσίας που επιτρέπει στο άτομο να κατανοήσει την συνθετότητα των προβλημάτων του, τους μηχανισμούς που διέπουν τη συμπεριφορά του, τον τρόπο που σχετίζεται με τους γύρω του, να επεξεργαστεί βιώματα του παρελθόντος και να αναγνωρίσει την επίδραση που έχουν στο παρόν καθώς και να έρθει σε επαφή με τις κρυμμένες δυνάμεις του. Στόχος δεν αποτελεί μόνο η εξάλειψη των συμπτωμάτων, αλλά η αποκατάσταση της σχέσης του με τον εαυτό του ώστε να βελτιωθεί η ποιότητα ζωής του και η ικανότητα του να απολαμβάνει τη ζωή. Οι ατομικές συνεδρίες έχουν διάρκεια 50΄ και συνήθως γίνονται σε εβδομαδιαία βάση για χρονικό διάστημα που συναποφασίζεται με το θεραπευτή λαμβάνοντας υπόψη το αίτημα και τις ανάγκες του εξυπηρετούμενου. Η προσέγγιση που χρησιμοποιούμε στην ψυχοθεραπεία είναι η  Συστημική Οικογενειακή.

Οι ατομικές συνεδρίες έχουν διάρκεια 50΄ και συνήθως γίνονται σε εβδομαδιαία βάση για χρονικό διάστημα που συναποφασίζεται με το θεραπευτή λαμβάνοντας υπόψη το αίτημα και τις ανάγκες του εξυπηρετούμενου.

Η προσέγγιση που χρησιμοποιούμε στην ψυχοθεραπεία είναι η  Συστημική Οικογενειακή.

Κλείστε τώρα τη θέση σας!

Μπορείτε να εξασφαλίσετε τη θέση σας πατώντας το παρακάτω κουμπί και συμπληρώνοντας τη σχετική φόρμα.

Κράτηση θέσης