ΟΜΑΔΕΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΒΑΡΟΥΣ

Ομάδες διαχείρισης βάρους

Η διαχείριση του βάρους και η απώλεια των κιλών απαιτεί αλλαγές σε πολλούς παράγοντες του τρόπου που ζούμε, πολλοί άνθρωποι καταφέρνουν να χάσουν το βάρος που επιθυμούν, όμως είναι λίγοι αυτοί που καταφέρνουν μέσα στο πέρασμα του χρόνου να το διατηρήσουν. Κατά περιόδους μεγάλων μεταβάσεων ή στρες οι άνθρωποι που δεν είναι ικανοποιημένοι με την εξωτερική τους εικόνα σκέφτονται πολύ έντονα το ιδανικό τους βάρος.

Οι ομάδες διαχείρισης βάρους απευθύνονται σε άτομα άνω των 18 ετών, που δεν είναι ικανοποιημένα με την εικόνα του σώματός τους ή τους απασχολεί συνεχώς σε μεγάλη διάρκεια της ζωής τους. Ταυτόχρονα απευθύνεται σε άτομα που πιστεύουν ότι το βάρος τους ή η εικόνα που έχουν για το σώμα τους, τους δημιουργεί προβλήματα σε διάφορους τομείς της ζωής τους, όπως στις κοινωνικές τους συναναστροφές, στο εργασιακό τους περιβάλλον και στις προσωπικές σχέσεις θεωρώντας ότι το βάρος ευθύνεται για την απώλεια της ευτυχίας τους.

Στο Κέντρο Προσωπικής και Οικογενειακής Εξέλιξης δημιουργήσαμε αυτές τις ομάδες με σκοπό τα μέλη να έχουν την ευκαιρία να καταλάβουν τη σύνδεση των συναισθημάτων που βιώνουν με το φαγητό, να μάθουν να φροντίζουν τον εαυτό τους και μέσα από την τροφή και να επαναδιαπραγματευθούν τη σχέση τους με αυτή. Όπως επίσης,  να μάθουν νέους τρόπους αντιμετώπισης σε επικριτικά σχόλια άλλων που σχετίζονται με το σωματικό τους βάρος και τρόπους διαχείρισης των αρνητικών συναισθημάτων που βιώνουν όπως ντροπή, ενοχή, αποδοχή, στεναχώρια και απογοήτευση.

Επιπλέον μέλημά μας είναι να δημιουργηθεί μία ομάδα υποστήριξης, όπου όλα τα μέλη να μπορούν ελεύθερα να μιλήσουν γι’ αυτό που βιώνουν δίχως να φοβούνται την κριτική από τους άλλους, να επεξεργαστούν τον τρόπο που αισθανόμαστε όταν υπάρχει η επικείμενη σκέψη για την απώλεια των κιλών και εξίσου σημαντική διαδικασία για τον καθένα.

Στόχος της ομάδας δεν είναι μόνο η απώλεια των κιλών αλλά κυρίως η καλύτερη σχέση των ατόμων με το σώμα τους, να αποκτήσουν αυτοπεποίθηση και να αναγνωρίσουν την προσωπική τους αξία.

Οι ομάδες διαχείρισης βάρους, έχουν υποστηρικτικό χαρακτήρα και πραγματοποιούνται σε 10 συναντήσεις, 2 ώρες μία φορά την εβδομάδα.

Κλείστε τώρα τη θέση σας!

Μπορείτε να εξασφαλίσετε τη θέση σας πατώντας το παρακάτω κουμπί και συμπληρώνοντας τη σχετική φόρμα.

Κράτηση θέσης