ΟΜΑΔΕΣ ΥΠΟΒΟΗΘΟΥΜΕΝΗΣ ΑΝΑΠΡΑΓΩΓΗΣ

Ομάδες υποβοηθούμενης αναπαραγωγής

Η διαδικασία της υποβοηθούμενης αναπαραγωγής είναι πολύ σημαντική για τη ζωή μιας γυναίκας. Επενδύεται από ελπίδες και όνειρα για το μέλλον αλλά ταυτόχρονα μπορεί να συνοδεύεται από συναισθήματα αγωνίας, άγχους, ματαίωσης. Τα συναισθήματα αυτά επιτείνονται όταν η διαδικασία επαναλαμβάνεται πάνω από μια με δυο φορές, καθώς η γυναίκα και το ζευγάρι καλείται να διαχειριστεί την απώλεια μιας εγκυμοσύνης που μπορεί να μην ολοκληρώθηκε.
Συχνά δοκιμάζεται η σχέση ανάμεσα στο ζευγάρι, καθώς προκύπτουν ζητήματα επικοινωνίας, προκλήσεις στη σεξουαλική τους ζωή, η οποία διαποτίζεται από την επιθυμία απόκτησης παιδιού και συχνές συγκρούσεις. Συμβαίνει οι δύο σύζυγοι να μην βρίσκονται πάντα στην ίδια φάση ζωής για την απόκτηση απογόνου και επιπρόσθετα έχουν να διαχειριστούν θέματα ενοχών και προσωπικής ευθύνης γύρω από το ζήτημα αυτό.

Είναι σημαντικό να λαμβάνονται υπόψη και οι επιδράσεις στο σώμα της γυναίκας, ως αποτέλεσμα των θεραπευτικών απαιτήσεων της υποβοηθούμενης αναπαραγωγής. Όλες οι προσπάθειες είναι προσανατολισμένες στον ερχομό ενός παιδιού με αποτέλεσμα συχνά οι γυναίκες να θεωρούν πως δεν έχουν το δικαίωμα να μιλήσουν για τη σωματική επιβάρυνση και να λάβουν την κατανόηση των γύρω τους.  

Στο Κέντρο Προσωπικής και Οικογενειακής Εξέλιξης δημιουργήσαμε τις ομάδες αυτές, με στόχο να δημιουργηθεί ένα ασφαλές πλαίσιο, στο οποίο θα αισθάνονται ελεύθερες να μιλήσουν για ότι τους απασχολεί. Θα έχουν την ευκαιρία να μοιραστούν σκέψεις και συναισθήματα με άλλες γυναίκες που βρίσκονται στην ίδια διαδικασία, να ανταλλάξουν απόψεις, να μιλήσουν για τις ανησυχίες του αλλά και για τα όνειρά τους.  Βασικό μας  μέλημα είναι μέσα από το υποστηρικτικό πλαίσιο της ομάδας να ενισχυθούν ώστε να μην είναι μοναχικό το ταξίδι προς τη μητρότητα

Κλείστε τώρα τη θέση σας!

Μπορείτε να εξασφαλίσετε τη θέση σας πατώντας το παρακάτω κουμπί και συμπληρώνοντας τη σχετική φόρμα.

Κράτηση θέσης